Recuperarea dupa accident vascular cerebral

Recuperarea medicală în urma unui accident vascular cerebral este imperativă. Terapia fizică vă poate ajuta să vă recuperați abilitățile și funcțiile corporale pierdute în urma accidentului vascular.

Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite în neurologie. După ce ați suferit un accident vascular cerebral, corpul dvs va avea nevoie de timp pentru a se vindeca și a se recupera. 

Ce este un accident cerebral?

Un accident vascular cerebral este o afecțiune foarte gravă în care alimentarea cu sânge a unei părți a creierului este întreruptă, necesitând tratament medical de urgență. 

Accidentul vascular cerebral poate cauza deficit motor, dificultăți de exprimare/ vorbire, tulburări de mers sau de echilibru, tulburări de vedere, sensibilitate etc. 

recuperare medicala dupa accident vascular cerebral

Cauzele accidentului cerebral vascular 

Precum multe organe creierul are nevoie de oxigen pentru a funcționa. Atunci când alimentarea cu sânge este restricționată sau întreruptă, celulele creierului încep să moară. Acest lucru poate duce la complicații serioase sau chiar deces. 

Accidentul vascular cerebral este de două feluri: ischimic și hemoragic. În ceea ce privește tratamentul, acesta depinde în funcție de ce partea a corpului a fost afectată.


Recuperarea medicală în ce constă?

Accidentele vasculare cerebrale pot cauza o afectare semnificativă a limbajului, a abilităților cognitive, motorii și senzoriale. Rehabilitate medicală constă in tratment în fază acută, fizioterapie și kinetoterapie pentru a recupera abilitățile motorii, și prevenția secundară a unui alt atac, precum și progresia bolii. 

De asemenea, este important ca recuperarea medicală să înceapă cât mai repede, pentru a preveni complicațiile asociate afecțiunii. 

Kinetoterapie și fizioterapie 

Activitățile fizice de recuperare medicală în cazul persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral au rolul de a îmbunătăți forța și coordonarea musculară, și de a ajuta pacientul să-și recapete abilitățile pierdute în urma accidentului vascular cerebral. 

Clinica Revitalia by Multimedica vă pune la dispoziție echipă de specialiști cu o experiență vastă în recuperare medicală. Pacienții au parte de un program de recuperare individualizat care să-i ajute să revină la viață de dinainte, cât mai repede posibil. 

Leave a Reply