Recuperare medicală pentru sportivi profesioniști și amatori

Sportivii profesioniști știu cât de important este să facă recuperare medicală după un accident sau o leziune. Într-un plan de recuperare medicală pentru sportivi sunt incluse exerciții de fizioterapie, diverse tipuri de masaj și aplicări cu gheață. În funcție de tipul de leziune și de starea atletului, fizioterapeutul va crea un plan de tratament individual pentru fiecare caz. 

(more…)

Continue ReadingRecuperare medicală pentru sportivi profesioniști și amatori

Fizioterapia în recuperarea după entorse

Fizioterapia în recuperarea după entorse. Entorsele sunt cele mai comune leziuni ortopedice, care pot afecta persoanele de toate vârstele. Sunt mai comune la persoanele care fac sport nesupravegheate de un antrenor. De exemplu, un studiu arată că entorsele glezne au loc mai mult în activitățile sportive de interior. 

(more…)

Continue ReadingFizioterapia în recuperarea după entorse

Durerea de spate la elevi: sfaturi practice

Durerea de spate este o problemă cu care se confruntă adesea oamenii în a doua parte a vieții. Dar ea poate afecta și tinerii, mai ales în perioada studiilor. Odată cu întoarcerea la școală, elevii și studenții au de-a face cu numeroase provocări care le influențează coloana vertebrală. 

(more…)

Continue ReadingDurerea de spate la elevi: sfaturi practice

Sciatica-cum te poate ajuta fizioterapia

Sciatica-cum te poate ajuta fizioterapia? Sciatica reprezintă afecțiunea în care pacientul simte durere care radiază din zona lombară, peste fesă pe unul sau ambele picioare. Aceasta se mai poate manifesta și ca slăbiciune sau parestezie la nivelul picioarelor. Simptomele au loc din cauza iritării sau compresiei nervului sciatic. 

(more…)

Continue ReadingSciatica-cum te poate ajuta fizioterapia

Fizioterapia în scleroza multiplă

Scleroza multiplă este o boală inflamatorie progresivă a sistemului nervos central care distruge nervii. Se estimează că 2,8 milioane de oameni la nivel mondial trăiesc cu scleroză multiplă. Este una dintre cele mai comune cauze ale dizabilității non-traumatice la tinerii adulți. Fizioterapia este una dintre componentele importante în managementul boli.

(more…)

Continue ReadingFizioterapia în scleroza multiplă

Fizioterapia: cum te ajută în problemele coloanei


Durerea de spate provocată de problemele coloanei a devenit din ce în ce mai comună. Poziția greșită pe scaun și munca în fața calculatorului opt ore pe zi sunt unele dintre motivele principale. Sedentarismul este o altă cauză a cronicizării durerilor de spate. 

(more…)

Continue ReadingFizioterapia: cum te ajută în problemele coloanei

Cum te poate ajuta fizioterapia dacă suferi de cefalee

Durerile de cap sunt unele dintre cele mai debilitante tulburări acute. Fie că vorbim despre migrenă sau cefalee, durerile de cap îți pot perturba profund viața de zi cu zi. Pe lângă descoperirea cauzei și prescrierea tratamentului medicamentos, medicul îți poate recomanda și alte tipuri de terapii pentru diminuarea simptomelor, cum ar fi fizioterapia.

(more…)

Continue ReadingCum te poate ajuta fizioterapia dacă suferi de cefalee

Cum iti dai seama ca ai ajuns la un kinetoterapeut bun

Cum iti dai seama ca ai ajuns la un kintetoterapeut bun. Succesul ședințelor de kinetoterapie se datorează atât unui kinetoterapeut bun cât și efortului pe care-l faci tu împreună cu acesta, dar și acasă. Relația de cooperare care se va lega între tine și kinetoterapeut este deci foarte importantă pentru o recuperare cât mai lină. 

(more…)

Continue ReadingCum iti dai seama ca ai ajuns la un kinetoterapeut bun