Cum iti dai seama ca ai ajuns la un kinetoterapeut bun

Cum iti dai seama ca ai ajuns la un kintetoterapeut bun. Succesul ședințelor de kinetoterapie se datorează atât unui kinetoterapeut bun cât și efortului pe care-l faci tu împreună cu acesta, dar și acasă. Relația de cooperare care se va lega între tine și kinetoterapeut este deci foarte importantă pentru o recuperare cât mai lină. 

Unul dintre cele mai comune mituri despre kinetoterapie spune că toți kinetoterapeuții sunt la fel, dar nu este deloc așa, de aceea este foarte important să știi cum să-ți alegi kinetoterapeutul. Uneori îți poți da seama dacă ai ajuns la kinetoterapeutul potrivit din prima ședință, alteori pe parcurs. Iată cum credem că-ți poți da seama dacă ai ajuns la kinetoterapeutul potrivit pentru tine.

1. Modul cum decurge prima ședință

În prima ședință, kinetoterapeutul îți va cere o anamneză detaliată a problemei cu care te confrunți, cât și alte detalii importante despre starea ta de sănătate și stilul de viață. Cu cât îți va cere mai multe detalii relevante, cu atât acel kinetoterapeut va intra mai profund în problemă și-ți va crea un plan de tratament adecvat. Un kinetoterapeut bun te va întreba și despre scopurile și limitările tale pentru ca planul de tratament să fie unul realist și personalizat.

2. Profesionalismul și etica

În timpul ședințelor kinetoterapeutul trebuie sa fie acolo 100% cu tine și să te ghideze cu atenție, nu să fie distras de orice altceva. Dacă nu te simți confortabil este important să-i spui kinetoterapeutului tău și să puteți comunica deschis. Raportul dintre voi trebuie să fie unul prietenos, dar profesional. Acesta trebuie menținut pe tot parcursul tratamentul pentru succesul acestuia. 

3. Gradul de empatie

Când ajungi la kinetoterapeut este clar că ai o suferință și cauți să alini durerea sau să o elimini în totalitate, în funcție de diagnostic. Kinetoterapeutul tău trebuie să fie empatic și atent la durerile pe care i le mărturisești și să nu te forțeze să faci mișcări care îți aduc un grad supărător de durere. În același timp, și tu trebuie să comunici deschis. În funcție de cum te simți, acesta îți poate ajusta planul de tratament.

Cum iti dai seama ca ai ajuns la un kinetoterapeut bun

4. Teme pentru acasă

Kinetoterapia și fizioterapia nu se opresc odată ce ai plecat din cabinet. Pentru ca tratamentul să aibă cele mai bune rezultate, vei primi indicații și mișcări pe care să le faci acasă între sesiunile din cabinet. Odată reîntors în cabinet, un kinetoterapeut bun te va întreba cum te-ai descurcat cu mișcările acasă și cum te simți față de data trecută când te-a văzut. 

5. Acreditare

Din păcate, există impostori în orice domeniu, așa că este important să te asiguri că persoana care te tratează are licență și acreditare să practice kinetoterapia. Marea majoritate a kinetoterapeuților au înrămate în cabinet diplomele de participare la diverse cursuri. Dar poți verifica dacă un kinetoterapeut are drept de practică și la Colegiul Fizioterapeuților București-Ilfov sau la entitatea de acreditare din orașul tău. 

Când îți alegi kinetoterapeutul, cere recomandări de la cunoștințe, de la medicul tău sau caută online clinici de fizioterapie și kinetoterapie. Mergi la o primă ședință și vezi ce părere ți-a creat kientoterapeutul. În orice caz, dacă constați că ședințele cu un kinetoterapeut nu sunt potrivite pentru tine, nu abandona recuperarea, ci încearcă cu altcineva. 

Poți apela cu încredere la echipa de specialiști de la Clinica Revitalia by Multimedia, care sunt pregătiți să abordeze o arie largă de afecțiuni și să-ți creeze un plan de tratament personalizat. 

Leave a Reply