Kinetoterapia pentru hipotiroidism

Kinetoterapia pentru hipotiroidism poate ajută la ameliorarea durerilor musculare și articulare, precum și la îmbunătățirea metabolismului și la pierderea în greutate. În cadrul clinicii Revitalia by Multimedica beneficiezi de programe de recuperare medicală individualizate.  

Ce este hipotiroidismul 

Hipotiroidismul reprezintă o disfuncție a glandei tiroide caracterizată prin deficitul de hormoni tiroidieni. Hipotiroidismul, numit și tiroida subactivă, este atunci când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni pentru a satisface nevoile corpului.

Kinetoterapia pentru hipotiroidism
#image_title

Care sunt simptomele hipotiroidismului

Hipotiroidismul are multe simptome care pot varia de la o persoană la alta. Unele simptome comune ale hipotiroidismului includ:

  • oboseală
  • creștere în greutate
  • dificultăți de a tolera frigul
  • dureri articulare și musculare
  • piele uscată sau păr uscat și subțire
  • menstruație abundentă sau neregulata 
  • probleme de fertilitate
  • ritm cardiac încetinit
  • depresie

Metode de diagnostic 

Diagnosticul de hipotiroidism se poate pune în funcție de simptomatologie, dar și cu ajutorul testelor de sânge care măsoară nivelul de TSH și, uneori, nivelul hormonului tiroidian tiroxină. Un nivel scăzut de tiroxină și un nivel ridicat de TSH indică o tiroidă insuficientă.

Kinetoterapia pentru hipotiroidism

Fiziokinetoterapia poate ajuta în tratamentul hipotiroidismului, deoarece exercițiile fizice pot ajuta la îmbunătățirea metabolismului și la reducerea greutății. 

Kinetoterapia pentru hipotiroidism poate fi de ajutor în multe feluri. În primul rând, ajută la reconstruirea toleranței la activitate, la creșterea forței musculare și la reducerea lipsei de motivație secundare scăderii metabolismului cauzate de tulburare.

Creșterea toleranței la efort a pacientului poate fi, de asemenea, extrem de utilă pentru pacienții care sunt sever constipați din cauza acestei tulburări. Ajută la creșterea activității peristaltice și a metabolismului general. De asemenea, deoarece mulți pacienți cu hipotiroidism au afecțiuni cardiace comorbide, creșterea activității aerobe poate avea beneficii asupra sănătății cardiovasculare a pacientului și poate reduce factorii de risc pentru evenimente cardiace.

Kinetoterapia pentru hipotiroidism ca metoda de tratament

Fizioterapia poate ajuta în tratamentul hipotiroidismului, deoarece exercițiile fizice pot ajuta la îmbunătățirea metabolismului și la reducerea greutății. Hipotiroidismul cauzează oboseală ceea ce duce la lipsa de activitate fizică.  Aceasta, la rândul său, contribuie la pierderea musculară, la o postură proastă și la durere; scăderea forței musculare duce în continuare la echilibru și o postură deficitară. Prin urmare, exercițiile pentru îmbunătățirea forței musculare și a posturii sunt vitale. 

Leave a Reply